A Camellia Sinensis növény, amelyből teát nyernek, örökzöld cserje, amelynek feldolgozása harmadik életévének végén kezdődik, a fiatal levelek kézi betakarításával, amelyek a legjobb termést jelentik. A zöld teákat "erjesztetlen teáknak" is nevezik, mivel a levelek nem erjednek, hanem gőzfúvókákkal kezelik, és forró levegő áramlásával szárítják. Ily módon az erjedést okozó enzimek inaktívak maradnak, nincs tannin oxidáció, a levelek megőrzik zöld színüket.
A zöld tea esetében 2-3 perces infúzió ajánlott, de jó tudni, hogy a tein jótékony tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek gondos előkészítéssel adagolhatók. A víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 80 ° C -ot (ezért ajánlatos néhány percig pihentetni a forralás után, és ne öntsük közvetlenül a teaszűrőre). A doboz 20 szűrőt tartalmaz, tasakokba csomagolva. A szűrők tűzés nélkül 100% -ban komposztálhatók.