A hidegen sajtolt enyhén pirított argán olaj használatáról
Az argánolaj diós aromája olyan ízmágnes, amelyet számtalan célra használhatunk a konyhában. Szervírozza bármihez, garantáltan leveszi a lábukról vendégeit. Ebből az exkluzív olajból pár csepp is elegendő ahhoz, hogy mind a sós, mind az édes ételeknek különleges ízt kölcsönözzön. Locsolhat egy kis argánolajat nyers vagy főtt zöldségekre, tésztás ételekre vagy sajtokra is. Az argánolaj grillezett húsokkal vagy halakkal is remekül harmonizál.
Az Argán olaj jótékony hatásai
Az argánolaj 80 százalékban tartalmaz telítetlen zsírsavakat. A benne lévő linolsav és az olajsav értékes zsírsavak, amelyek jótékonyan befolyásolják a szervezet működését
Bámulatos: az argánolaj rengeteg E-vitamint tartalmaz - ténylegesen kétszer annyit, mint a natúr olívaolaj. Az E-vitamin antioxidációs hatása védi a sejteket a szabad gyököktől, és ezáltal erősíti az immunrendszert.