Kérdése van? Hívjon minket! +36302827575

Pödör Bio avokádó olaj - hidegen sajtolt

Nem titok: az avokádó az egyik legegészségesebb élelmiszer, melynek előnyeit azok is élvezhetik, akik nem rajonganak igazán a gyümölcsért. Az avokádó olaj kinyerésének alapja a húsa, melyet "zsíros gyümölcsnek" is neveznek. A maják és az aztékok az avokádó körte alakú gyümölcsét „erdei vajnak” hívták lágy, finom vajas íze miatt.

Avokádóolajunk különös előnye, hogy bio minősítésű, a gyümölcsök tehát ellenőrzött biogazdálkodásból származnak. Prémium minőségű, organikus avokádóolajunkat a már teljesen érett avokádó húsából nyerjük. A lágy avokádó magját először kivesszük, húsát összepépesítjük és steril, hideg vízzel elegyítjük.  Az olajat ezután kíméletes eljárással 40 ° C alatti hőmérsékleten kipréseljük, hogy az értékes összetevők és a jellegzetes íz megmaradjanak.

3 990 Ft
Részletek

Felhasználása:

Enyhe, kissé vajas ízének köszönhetően az avokádóolaj nagyon sokoldalú. Az avokádóolajnak magas a füstpontja, ezért alkalmas hal, garnélarák, hús és zöldség rövid sütésére, de a grillezett zöldségek, serpenyőben és wokban készített ételek is egyedi, vajkrémes aromát kapnak.

Ecettel párosítva különleges salátaöntetek, mártások, majonézek, mártogatósok (aioli) készíthetőek, melyek a krémes, friss és enyhe savasság harmonikus kombinációját adják.

Tipp
Az avokádóolaj nagyon felkapott a szépségápolásban. Többféle kozmetikumokban használják, mind a hajápolásban, a bőrápolásban és az arcbőr kozmetikai kezelésében, mivel kiváló minőségű zsírsavtartalommal, továbbá A, E és D vitaminokkal rendelkezik.

Adatok
Cikkszám:
718212