A hidegen sajtolt feketekömény magolaj használatáról
A feketekömény olajat semmiképpen se hevítse, hogy megőrizze a telítetlen zsírsavak rendkívül magas arányát és az értékes alkotóelemeket. A fűszeres (enyhén borsos, szezámra és római köményre emlékeztető) ízű feketekömény olaj különösen jól harmonizál a különböző, akár nyers, akár párolt zöldségekkel, de szendvicskrémek, saláták, levesek és péksütemények ízesítésére is kiválóan alkalmas.
A feketekömény magolaj jótékony hatásai
A feketekömény olaj telítetlen zsírsavakban gazdag, ezért fogyasztása kedvező hatással van az emberi szervezetre. Az ókor kedvelt gyógyszernövénye
A feketekömény apró magja jóval többet rejt magában, mint egy hétköznapi fűszer. A természetgyógyászok már az ókorban is a legkülönbözőbb panaszok és tünetek enyhítésére, pl. emésztési problémák, gyulladásos megbetegedések, asztma, valamint bőrápolásra (ekcéma, pikkelysömör) is használták.