Vörös szőlő aranyszín olaja
Akik tudják, hogyan gyártják a szőlőmagolajat, azt is tudják, hogyan kell értékelni! Nos, erről a következőket érdemes itt elmondani: A Pödör szőlőmagolajának készítésénél legalább 200 kg pomace szükséges kb. 15 kg szőlőmag kinyeréséhez. Ebből a 15 kg magból maximum 1 liter olaj keletkezik a hidegsajtolási eljárás során.
Egyszóval a zweigelt szőlőmagolaj gyártása meglehetősen hosszadalmas, viszont az eredménye több mint meggyőző. A vörös zweigelt szőlő tápanyagösszetétele a benne található polifenol (egy másodlagos növénykomponens) tartalom miatt még a fehér szőlőnél is egészségesebb. Ha kicsit izgalmassá szeretné tenni jól bevált fogásait, keverjen zweigelt szőlőmagolajat laktató ételeibe!
A zweigelt szőlőmagolaj használatáról
Ha valami hétköznapi fogást szeretne különlegessé varázsolni, a szőlőmagolajjal bizonyosan nem tévedhet! Ez az olajkülönlegesség kicsit a vörös szőlő és a dió ízére emlékeztet. Gyümölcsös, bogyós zamata képes megbolondítani a legegyszerűbb ételeket, így a párolt zöldségeket és salátákat is. Már néhány cseppnyi is elegendő belőle!
A zweigelt szőlőmagolaj jótékony hatásai
Az értékes növényi vegyület, a polifenol, más néven OPC, hosszú távon védi a sejteket a káros hatásoktól. Ez az Ön szempontjából annyit jelent, hogy fogyasztása mellett csökken a 2-es típusú diabétesz, a túlsúly vagy a szívproblémák kialakulásának veszélye.
A zweigelt szőlőmagolaj E-vitamin tartalmát tekintve is a legjobbak között van. Háromszor annyi antioxidáns van benne, mint az olívaolajban, és ilyenformán a sejtvédelem igazi mesterét tisztelhetjük benne!
A szőlőmagolaj optimális zsírsav aránya is kétségen felüli. 90 százaléka telítetlen zsírsav, melynek 70 százaléka értékes linolsav. A linolsav segít egyensúlyban tartani a koleszterinszintet.
Emellett a benne található lecitin az idegrendszer és az agy egészéges működését serkenti.