A hidegen sajtolt zalariz tökmagolaj használatáról
A tökmagolaj minden kétséget kizáróan első helyen áll a kulináris különlegességek sorában, így az egyik legnépszerűbb étkezési olaj. Sötétzöld szín, intenzív, diós illat - a Zalariz tökmagolaj így csurran ki az üvegből.
Nagyon sokoldalú, finom szinte minden salátavariációhoz, vagy leveles zöldsalátákra dresszingként. Kiváló továbbá hidegkonyhai készítményekhez, sütőtökleves, krumplisaláta, vagy tojásrántotta tökéletesítésére, de sütemények, torták tésztáját és krémjét is egyaránt megbolondítják ezzel a varázserejű zöld olajjal. Egy csepp tökmagolaj a vaníliafagylatra igazán izgalmas!
A Zalariz tökmagolaj jótékony hatásai
A Zalariz tökmagolaj közel fele többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Ezek a zsírsavak tágítják az ereket, az immunitást erősítve ezáltal.
Az antioxidánsok a sejtek őrei. Védik a sejteket és a sejtmembránokat a szabad gyököktől.
Az E-, A-, B1-, B2-, B3-, C- és D-vitaminok együttes ereje jótékony hatással bír az emberi szervezet különböző részeire. Így például ezek a vitaminok csökkentik a magas koleszterinszintet, s ezzel az érelmeszesedés okozta betegségek, illetve stroke veszélyét.
Tárolás
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható. A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül. A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!