Kérdése van? Hívjon minket! +36302827575

Rapunzel bioSnacky Csíráztató üvegedény fedéllel, környezetbarát

bioSnacky Csíráztató üvegedény fedéllel (az eszköz egy csíráztató üvegből és egy szűrőfedélből áll, teljes magassága: 14cm)

Anyaga: környezetbarát üveg és polypropilén fedél, ami kadmium-, formaldehid- és biszfenolmentes

3 490 Ft
Részletek

A bioSnacky Csíráztató üvegedény előnyei:

  • környezetbarát anyagból készül
  • könnyű használni és tisztítani, mosogatógépben is elmosható
  • maximális fényáteresztő képességű, és tökéletes körülményeket nyújt a termesztéshez

Csíráztatás mente:

  1. Áztatás - A csíráztatandó magokat az üvegbe tesszük, vízzel alaposan átmossuk. A szűrőt rácsavarjuk az üvegre és a kívánt ideig (6-12 óra) áztatjuk.
  2. Csíráztatás - Az üveget tetővel együtt lefordítjuk, hogy a víz kifolyjon, majd a csíráztató üveget világos, de közvetlen napfénytől védett helyre állítjuk. A magokat rendszeresen vízzel mossuk át. A csíráztatás ideális hőmérséklete 18-22 °
  3. Fogyasztás - A csírák alapos öblítés után egyből fogyaszthatóak. Hűtőszekrényben 2-3 napig tárolhatóak.

Tisztítás: a csíráztatásnál a higiénia nagyon fontos, ezért használat után mindig gondosan ki kell tisztítani a csíráztató eszközöket. Leghatékonyabban gyümölcsecettel és egy puha kefével ajánlott. Az eszköz mosogatógépben való tisztítása után tiszta vízzel átöblítendő.

Tippek:

- a friss csírák sok vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó ételek és sokféleképp felhasználhatóak. Kenyérre, wrap-ba tekerve, vagy meleg ételekhez, müzlibe, smoothie-ba is fogyasztható.

- a magból kikelt csíra térfogata akár 15-szörösére nőhet, ezért elég egyszerre egy kis mennyiséget az üvegben csíráztatni, hogy minden szemnek elegendő levegő és hely maradjon.

- a megmosott és lecsöpögtetett csírák tárolásához használjunk üveg vagy kerámia edényt, melyet béleljünk ki papírtörlővel, ami a megmaradt nedvességet felszívja.  A tárolóedény fedelét zárjuk le szorosan, hogy a levegőáramlást ne korlátozzuk.

- némely csírafajtán bolyhos gyökerek jelenhetnek meg. Ezeket a kis fehér gyökerecskéket néha összekeverik a penésszel.  Végezzünk szagtesztet: a penész dohos szagot áraszt, a mag pedig fajtától függően friss vagy kifejezetten erős illatú.

- nyálkás magvak, mint zsázsa és rukkola és a búzafű nem alkalmasak az üvegben való csíráztatásra. Ehhez használjunk csíráztató tálat.

Adatok
Cikkszám:
720076