A fahéj amellett, hogy ételeinket kiválóan ízesíthetjük vele, az egészségre is jó hatással van. A kínai, cassia fahéjnak számos jótékony hatása van a szervezetre.
Miben segít a fahéj?
- A fahéj az egészséges életmód részeként hozzájárulhat a szervezet szénhidrát/cukor egyensúlyának fenntartásához.
- Hozzájárulhat az egészséges szénhidrát-cukor anyagcseréhez.
- Hozzájárulhat a normál vércukorszint fenntartásához.
- Ezek alapján elmondható, hogy elsősorban cukorbetegeknek ajánlott rendszeresen fogyasztani. Szakértők javaslata alapján legalább napi 1 grammot célszerű fogyasztani belőle.
A Gymnema Sylvestre-t sokan csak cukorgyilkos gyógynövényként emlegetik. Nem véletlenül terjedt el a növénnyel kapcsolatban ez az elnevezés. Az ayurvédikus orvosok megfigyelték, hogy ha a gymnema levelét fogyasztják, az elnyomja a cukor ízét.
A gymnema hatása a szervezetre:
- Kontrollálja édesség utáni vágyat
- Segíthet fenntartani az egészséges étvágy mértékét
- Ezáltal elősegítheti a vér normális cukorszintjét
A készítmény harmadik összetevője a fehér eperfa levél. A hagyományos kínai és japán természetgyógyászat azonban évszázadok óta használja. Az eperfalevél nagyon sok értékes tápanyagot tartalmaz. Napjainkban viszont a szénhidrát-anyagcsére gyakorolt jótékony hatása miatt kezd egyre népszerűbbé válni.